siobhandolezal

Welkom ❁

Mijn missie is jou bij te staan op je weg naar een sterke gezondheid en meer energie met behulp van plantaardig voedingsadvies, suppletie, en positieve zelfontwikkelingstechnieken.

6 voedingsstoffen die je huid beschermen tegen de zon

6 voedingsstoffen die je huid beschermen tegen de zon

natuurlijke-zonnebescherming-voeding-supplementen

Nu de zomer pas echt goed van start is gegaan en we meer tijd in de zon doorbrengen, willen we onze huid natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen zonnebeschadiging.

Ik ben zelf niet zo’n voorstander van zonnecrèmes smeren. Ze bevatten vaak veel schadelijke stoffen voor mens en milieu, en dat probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Ik probeer mezelf te beschermen met kleding, een hoofdsjaal, een zonnebril… en door veel verse zomergroenten- en fruit te eten, want die bevatten antioxidanten en fytonutriënten die de huid beschermen tegen de zon. De natuur zit slim in elkaar ;)

Soms kan het natuurlijk niet anders, bijvoorbeeld wanneer ik dichter naar de evenaar reis. Dan kies ik voor een natuurlijke zonnebeschermingsolie, die vind je terug in biowinkels en speciaalzaken, of je kan ook eens online kijken op de webshop van ‘t Pure Vrouwtje, zij verkoopt enkel zuiver natuurlijke producten.

Veel liefs,

siobhan sign transp 150px.png

6 voedingsstoffen om je huid te beschermen tegen de zon

natuurlijke-zonnebescherming-voeding-suppletie

Vitamine C

appelsien-vitamine-c

De bekende vitamine C is een erg krachtige vitamine met een antioxidante werking. Geniet tijdens de zomermaanden van alle vruchten die de aarde te bieden heeft in hun pure vorm: vers seizoensfruit en rauwe groenten zitten boordevol vitamine C.

Neem je toch liever een supplement, dan is de C-posome van Nataos een goede keuze. Deze aan lipiden gebonden vitamine C wordt beter opgenomen door de cellen en blijft bovendien langer in de cellen aanwezig.

Vitamine E

avocado-vitamine-e

Vitamine E, zeker in combinatie met vitamine C, helpt je lichaam om energie uit UV-licht te absorberen. Op die manier helpt vitamine E UV-beschadiging van de huid te voorkomen.

De beste bronnen van vitamine E zijn tarwekiemolie, zonnebloempitten, amandelnoten, spinazie, avocado, pompoen, en raapstelen. Voeding is de beste bron van vitamine E omdat het een combinatie van de 8 soorten natuurlijke vitamine E bevat.

Astaxanthine

astaxanthine-zonnebescherming

Astaxanthine is een van de krachtigste antioxidanten die gekend zijn. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling door vrije radicalen te neutraliseren. Zo beschermt het cellen, organen en weefsels tegen oxidatieve schade.

Astaxanthine is een carotenoïde die o.a. flamingo’s, zalm, kreeft, krill en algen hun rode kleur geven. Astaxanthine is ook verkrijgbaar als supplement.

Beta-caroteen

abrikozen-beta-caroteen

Beta-caroteen is, net zoals astaxanthine, een carotenoïde die het lichaam beschermt tegen oxidatieve stress. Beta-caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, een krachtige antioxidant die o.a. een beschermende functie heeft in de huid.

Beta-caroteen haal je o.a. uit wortelen, pompoen, paprika, zoete aardappel, abrikozen, mango, passievrucht, cantaloupe, en groene bladgroenten.

Lycopeen

papaja-lycopeen

Lycopeen is een fytonutriënt dat in de natuur voorkomt in o.a. tomaten, papaja, watermeloen, rode kool, asperges, pompelmoes, mango, guava, en wortelen. Bij regelmatige consumptie helpt lycopeen de huid bestendiger te maken tegen de zon.

Zink

pompoenpitten-zink

Zink is een mineraal met een antioxidante werking — het helpt schade door vrije radicalen voorkomen en het vertraagt het verouderingsproces.

Zink haal je vooral uit noten, pitten, zaden, bonen, linzen, en paddenstoelen. Een goed opneembaar zinksupplement is deze Micromineralen van Empowered of deze ionisch elementaire zink van Eidon.

Liever alles handig in een supplement?

natuurlijke-zonnebescherming-supplement

De ideale multi voor zonnebescherming van binnenuit is de S.P.F. Skin Pro-Factors van Viridian.DISCLAIMER

De informatie in dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke mening, research en ervaringen, en is niet bedoeld als een vervanging van medisch advies, of ter vervanging van een 1-op-1 relatie met een coach of therapeut. Ik raad je aan om nooit zomaar iets te ondernemen of stop te zetten op basis van wat je online leest, aangezien artikels zoals deze slechts algemeen informatief zijn en nooit persoonlijke begeleiding van een arts of specialist kunnen vervangen. Doe altijd je eigen research, stop nooit zomaar met medicatie, en neem niet zomaar een supplement zonder dit eerst te overleggen met een arts of specialist.


Hoe bescherm jij je huid tegen de zon?


Rozenbottel-hibiscus ijsthee

Rozenbottel-hibiscus ijsthee

10 tips voor een gezonde huid van binnenuit

10 tips voor een gezonde huid van binnenuit