Hi,

Welkom op mijn website!

 
siobhan-dolezal-holistic-health-coach
 

Mijn naam is Siobhan en ik ben holistisch gezondheidscoach in Houwaart, Vlaams-Brabant.

Ik begeleid vrouwen die tegengehouden worden door ziekte en weinig energie op weg naar een sterke, duurzame gezondheid met behulp van plantaardig voedingsadvies, supplementen en positieve zelfontwikkelingstechnieken.

Waarmee kan ik jou helpen?

》Heb je soms last van lastige symptomen zoals terugkerende hoofdpijn en migraine, slapeloosheid, weinig energie, mood swings, een opgeblazen gevoel, spijsverteringsproblemen, acne, eczeem, psoriasis, angsten of depressieve gevoelens?

》Weet je dat je voedingsgewoontes niet on point zijn, maar vind je het moeilijk om door alle tegenstrijdige informatie die je leest, te weten wat nu juist goed is voor jouw lichaam?

》Misschien weet je zelf wel wat een gezond dieet voor jou betekent, maar vind je het moeilijk om wat je weet om te zetten in de praktijk, en om hierin consistent te blijven — zeker wanneer intense cravings opkomen.

》Ben je het beu om telkens opnieuw moeite te moeten doen om de dag door te komen, en ben je op zoek naar echte antwoorden en oplossingen?

Ben je er klaar mee steeds te moeten terugvallen op therapieën die je maar tijdelijk kunnen oplappen en ben je op zoek naar manieren om je energiereserves op een duurzame manier, van binnen uit aan te vullen, zodat je niet steeds in je reserves moet graven wanneer het even minder gaat?

Herken je jezelf in deze vragen?

In dat geval: ben ik blij dat onze paden kruisen.

Wil je graag weten hoe ik jou persoonlijk kan helpen je doelen te bereiken en langdurige resultaten te boeken, lees hieronder dan verder om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

 

 

Belangrijk om te weten: ik ben geen dokter, therapeut of diëtist. Het is niet mijn bedoeling een diagnose te stellen, of jou een dieet of therapie op te leggen. Mijn missie is jou te inspireren een betere versie van jezelf te zijn, en dit doen we door te werken met plantaardige voeding en supplementen, en door te werken aan een sterkere mindset en een groter zelfbewustzijn met positieve zelfontwikkelingstechnieken. Mijn bedoeling als coach is niet jou een bepaalde levensstijl op te leggen, maar om je te inspireren, te ondersteunen, je verantwoordelijk te houden voor je doelstellingen, en je te begeleiden op jouw weg naar een betere gezondheid en meer energie.

 

 
 
siobhan-dolezal-plant-seeds
 

Mijn naam is Siobhan en ik ben gecertificeerd gezondheidscoach. Ik hou ervan mensen te begeleiden op hun weg naar een betere gezondheid en meer energie. Ik geloof in de kracht van natuurlijke methodes en daarom werk in in mijn praktijk met plantaardige voeding, natuurlijke supplementen, mindfulness en positieve zelfontwikkelingstechnieken.

Ik ben gespecialiseerd in:

 • Herstel na chronische ziekte

 • Herstellen van chronische vermoeidheid en weinig energie

 • Herstellen van huidproblemen zoals acne, eczeem, en psoriasis

 • Herstellen van slaapproblemen

 • Herstellen van hoofdpijn & migraine

 • Herstellen van cravings en ongezonde eetgewoontes

 • Herstellen van spijsverteringsproblemen zoals opgeblazen gevoel, constipatie, losse stoelgang

 • Werken met laag zelfbeeld, neerslachtigheid als gevolg van een moeilijke jeugd

Ik steun jou tijdens je herstelproces door middel van 1-op-1 begeleiding, waarbij we samen werken aan de dieperliggende oorzaak van jouw symptomen. Geen symptoombehandeling dus met supplementen en quick fixes — wel de oorzaak aanpakken, op een holistische manier.

Herken je jezelf in een of meer van deze stellingen?

 • Het lijkt alsof je altijd wel iets voor hebt — de ene dag heb je hoofdpijn, de volgende dag heb je last van je spijsvertering, dan weer huidproblemen…

 • Je wordt snel ziek

 • Je bent gevoelig voor stress en het duurt altijd lang voor je hier van herstelt

 • Ondanks je vermoeidheid heb je moeite om te ontspannen en in slaap te vallen — je voelt je ‘tired but wired’

 • Je slaapkwaliteit is niet wat het moet zijn, je wordt ‘s morgens moe wakker

 • Je hebt regelmatig last van ‘kwaaltjes’ zoals kleine pijntjes, stijfheid, opgeblazen gevoel, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, huidproblemen, mood swings, cravings, angsten

 • Je voelt je gewoon niet goed in je vel

 • Je voelt je belemmerd in je dagelijks leven omdat je altijd wel ergens rekening mee moet houden

 • Je hebt de energie niet meer om te doen wat je graag doet en je hebt het gevoel dat je geen reserves hebt

 • Je voelt je soms vervreemd van het gewone leven, alsof je ‘achter’ staat op de rest omdat je niet de energie hebt die je zou willen

 • Je weet wel wat goed zou zijn voor je, maar je hebt de moed en energie niet om iets nieuws te beginnen of vol te houden op je eentje

Voel je je soms gefrustreerd omdat je gewoon ‘normaal’ wil kunnen zijn en een leven wil kunnen leiden vrij van chronische pijn?

Ben je bezorgd dat je voor de rest van je leven met die pijn zal moeten leren omgaan?

Overschaduwt je pijn vaak de mooie momenten in je leven?

Weet dat je niet alleen bent.

Tien jaar lang worstelde ik zelf met alle symptomen die ik hierboven omschreven heb.

Ik had last van constant opspelende hoofdpijn, migraine, neusbloedingen, spijsverteringsproblemen, intense suikercravings, mood swings, angsten, paniekaanvallen, hyperventilatie, ik had moeite om te ontspannen en was constant alert en hypergevoelig, en ik had last van depressie en zelfmoordgedachten… Maar het meest hardnekkige probleem waar ik dagelijks mee worstelde was chronische atopische dermatitis — ook wel gekend als ‘eczeem’.

Tien jaar lang volgde ik het advies op van dokters en dermatologen, maar na verloop van tijd begon ik te merken dat de crèmes en pilletjes geen oplossing waren. In 2015 besloot ik om de oorzaak van mijn symptomen aan te pakken en ik begon alles op te zoeken, ik probeerde verschillende diëten en supplementen uit, en ik deed een aantal intensieve ontgiftingskuren zoals darmspoelingen, dunnedarmreiniging, lever flush en een paar juice fasts.

 
siobhan-dolezal-2015-2019
 

Langdurige resultaten

Wat ik nog het meest geleerd heb uit mijn persoonlijke ervaringen, is dat echte verandering niet tot stand komt door alleen maar meer en meer informatie op te doen.

Echte, duurzame, langdurige veranderingen maak je door consistent actie te ondernemen.

Stop dus met jezelf eindeloos voor te bereiden' op die verandering die je wil maken en neem vandaag nog die eerste stap.

In het Informatietijdperk waarin we nu leven, hebben we vaak de neiging om dingen overgecompliceerd te maken en eindeloos research te blijven doen voor we effectief iets ondernemen. Maar vaak zijn de dingen helemaal niet zo complex als we ze ons voorstellen.

Veel van de ziektes, kwaaltjes en gevoelens waar we mee worstelen kunnen we overkomen door de switch te maken naar een plantaardigere + positievere levensstijl, zoals leren omgaan met stresssituaties, dingen vanuit een ander perspectief leren bekijken, beter leren ademen, en bewuster in het leven durven staan.

De sleutel voor succes is niet weten wat je moet doen. Het soort succes dat je leven intensief verandert, is die waarbij je bewust de keuze maakt om de dingen anders te gaan doen.

Zoals wanneer je die eerste keer een plantaardige maaltijd klaarmaakt, wanneer je de eerste keer niet toegeeft aan een craving, wanneer je voor de eerste keer je grenzen durft stellen in een situatie waarin je dat anders moeilijk zou vinden.

Langdurige verandering en diepe transformatie gebeuren wanneer je de verandering bent die je wil zien.

‘Be the change you wish to see’ is trouwens de quote die me inspireerde om mijn onderneming Plant Seeds te noemen. Ben je niet tevreden met een bepaald aspect van je leven? Plant dan dat eerste zaadje, en neem die eerste stap, om je situatie te veranderen.

Bio-individuality

Misschien ben je hier en daar al dingen beginnen veranderen aan je levensstijl, maar ben je verward door de tegenstrijdige informatie die je overal online leest. Elke dag lijken er nieuwe, tegenstrijdige studies gepubliceerd te worden waarin wetenschappers elkaars theorieën weerleggen:

 • Van de high-carb low-fat naar de keto hype

 • Kokosolie: van cure-all naar schadelijk voor hart en bloedvaten

 • Proteïnepoeders: noodzakelijk voor elke veganist of net niet?

 • Is soja nu gezond of niet?

 • En nog vele andere verwarrende topics

Geen enkel dieet is universeel toepasbaar. Ieder lichaam is anders, en iedereen heeft andere behoeftes. Maar ook je genetische achtergrond, je opvoeding, je persoonlijkheid en je huidige leefomstandigheden hebben een enorme invloed op jouw unieke behoeften — zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Daarom werk ik rond het principe van bio-individuality. In een intakegesprek kijken we samen naar jouw voorgeschiedenis, je huidige situatie, en je doelstellingen voor de toekomst, en op basis daarvan stellen we jouw persoonlijk traject samen.

We werken niet enkel met voeding en supplementen, want wat minstens even belangrijk is, zijn beweging, ademhaling, werken aan relaties, leren ontspannen, bewust tijd en ruimte vrijmaken voor zelfzorg, leren omgaan met conflictsituaties, je grenzen leren stellen… All deze dingen maken een gelijkwaardig belangrijk onderdeel uit van een leven dat jou én de mensen die je graag ziet, gelukkig maakt.Persoonlijke coachingtrajecten

 
personal-coach-siobhan-dolezal
 

Ben je geïnspireerd om positieve veranderingen te maken in je leven en zou je daar hulp & begeleiding bij kunnen gebruiken? Laat van je horen! Ik beantwoord met veel plezier al jouw vragen.

De opties

We starten altijd met een intakegesprek (1 uur), waarna we samen beslissen welke formule de beste optie is voor jou. Je kan dan kiezen om zelf individuele sessies te boeken op eigen aanvraag, of je kan kiezen voor het coachingstraject van 3 maanden.

Het intakegesprek

Onze eerste ontmoeting is een kennismakingsgesprek waarin we samen:

》Je voorgeschiedenis en huidige symptomen overlopen

》Je klachten van dichterbij bekijken zodat je een beter inzicht hebt in wat er aan de oorzaak ligt van je symptomen

》We bekijken waar je regelmatig weerstand ondervindt, wat je prioriteiten zijn en waar er eventuele shifts nodig zijn

》En we overlopen je doelstellingen op vlak van voeding, gezondheid, relaties, persoonlijke ontwikkeling, en levensstijl

Het intakegesprek duurt 1 uur en kost €65.

Individuele sessies

Na de anamnese kan je beslissen om zelf verder aan de slag te gaan, of je kan kiezen om je verder te laten begeleiden in individuele sessies. Je geeft dan zelf aan op welke momenten je behoefte hebt aan feedback en begeleiding, en dan boeken we een nieuwe sessie in.

Elke individuele sessie duurt 1 uur en kost €65.

Het 3-maandentraject

Tijdens het 3-maandentraject zien we elkaar elke 2 weken voor een sessie van 1 uur. Zo’n sessie kan plaatsvinden bij mij thuis in Houwaart, of via Skype of Whatsapp.

In het 3-maandentraject:

》Vind je structuur en regelmaat

》Is er intensieve opvolging & begeleiding

》Is er ruimte voor tussentijdse vragen & feedback

》Werken we stap voor stap aan jouw doelstellingen zodat je sneller vooruitgang maakt

》Zal je nieuwe gewoontes sneller eigen maken

 
siobhan-dolezal-gezondheidscoach
 

Het grotere doel van dit 3-maandentraject is jou te inspireren om een beter leven op te bouwen voor jezelf en kan je rekenen op mijn intensieve begeleiding as you go, zodat je met een veilig en zelfzeker gevoel oude destructieve gewoontes kan doorbreken, en plaats kan maken voor nieuwe positieve gewoontes.

Het 3-maandentraject duurt 3 maanden, waarbij we elkaar elke 2 weken spreken gedurende 1 uur. Het volledige traject komt op €350, wat overeenkomt met een korting van €7 per sessie.

Als je je na het 3-maandentraject klaar voelt om een stap verder te gaan en dieper te graven, is er de mogelijkheid om je traject te verlengen.

Het 3-maandentraject is niet voor iedereen:

》Als je je niet klaar voelt om positieve veranderingen te maken in je leven

》Als je gezondheid op dit moment geen prioriteit is voor jou

》Als je op zoek bent naar een medische diagnose

Dan is dit traject misschien niet wat je zoekt — en da’s oké!

Wil je toch graag op de hoogte blijven en meer weten over natuurlijke gezondheid en ontvang je graag plantaardige receptjes, voedingstips en inspiratie om sterker in het leven te staan recht in je inbox? Dan kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief.

Plant the Seed

Mijn missie is gezondheid beschikbaar te maken voor iedereen, en je te inspireren om veranderingen te maken waar je voelt dat ze nodig is. Gezondheid is geen privilege maar een basisrecht.

Weet dat herstel & transformatie ook voor jou beschikbaar zijn. Bewustzijn is de eerste fase, en als je bereid bent om actie te ondernemen, dan ben je vertrokken op je weg naar een duurzame gezondheid.

Dus plant your seeds en begin vandaag. Je toekomstige zelf gaat je er ongelooflijk dankbaar voor zijn.

 

Getuigenissen

 

“Siobhan heeft me enorm vooruitgeholpen! Zowel op spiritueel vlak als op vlak van voeding en gezondheid. Ze maakt tijd om te luisteren en geeft je tijd om na te denken over hetgeen waar je naartoe wil. Vanwaar komt je blokkering/probleem en waar wil je verbetering in zien in 1/2/3 maand? Elke sessie krijg je de kans om te vertellen hoe je de voorbije week ervaarde ( zonder verplichtingen, je blijft jezelf) Naar aanleiding van jouw ervaringen geeft ze bruikbare feedback en tips! Ik heb mezelf in die 3 maanden grote stappen zien maken. Het vergt wat energie van jezelf maar je krijgt er dubbel zoveel van terug! Nadien kan je met de gekregen tips zelf verder en staat ze klaar voor eventuele verdere vragen . Dankjewel siobhan!”

— Blijke uit Oostnieuwkerke

 

“Siobhan heeft me op een zachte maar motiverende manier gecoacht de afgelopen maanden. Ze heeft me geholpen met een gezonder en persoonlijk voedingsschema op te stellen. We keken samen naar wat de prioriteiten waren en stapje voor stapje pakten we dit aan. Dit vond ik een sterkte omdat ik zo sneller het gevoel had dat ik effectief iets bereikte en zo bleef ik gemotiveerd. Ze heeft me verder op verschillende vlakken veel inspirerende tips gegeven. Door haar mildheid en luisterend oor was dit een zeer dankbare samenwerking die ik iedereen kan aanraden!”

— Lieselotte uit Brugge

 

“Siobhan heeft me een aantal maanden begeleid en me bewuster gemaakt van mijn lichaam. Zeer goede tips gegeven. En ik ben zeer tevreden. Een nieuwe wereld is open gegaan. Dank u. Warme knuffel.”

— Anne uit Kortrijk-Dutsel

 

“Working with Siobhan was a blessing. In de 3 maanden dat ik met Siobhan heb samengewerkt, heb ik meer vooruitgang gemaakt op het vlak van gezondheid en mentaal welzijn dan ooit tevoren. Tijdens de coachingsessies werk je samen met haar een gepersonaliseerd plan uit, waardoor je precies weet welke stappen je kan ondernemen op weg naar een betere gezondheid. Om de twee weken evalueer je samen met haar de afgelopen periode en stuurt ze bij waar nodig. Ook krijg je een heleboel tips & tricks mee die je makkelijk kan toepassen in het dagdagelijks leven en die zo'n grote impact hebben.

Wat ik bijzonder fijn vond aan de samenwerking is dat je steeds op haar kan terugvallen voor advies, hulp en feedback, want ze staat altijd voor je klaar. Je staat er dus nooit alleen voor. Bovendien neemt ze de tijd om oprecht naar je te luisteren. 

Ik kan het iedereen aanraden om tijd te maken voor je eigen gezondheid en welzijn. De hulp van een coach zoals Siobhan is hierbij een extra duwtje in de juiste richting. En da's soms alles wat je nodig hebt.”

— Evelyne uit Hasselt

 
 
 

 

Volg me op sociale media

Met Bloglovin’ ben je steeds als eerste op de hoogte van nieuwe posts.

Follow